Letselschade na bedrijfsongeval

Letselschade na bedrijfsongeval

Letselschade na bedrijfsongeval

Als u een ongeval krijgt op uw werk, wordt de schade die u hierbij oploopt in principe volledig vergoed door de werkgever. Op het werk gelden regels waar u zich aan dient te houden, maar er kan zich toch altijd een ongeval voordoen. Een werkgever is aansprakelijk voor de veiligheid van de werknemers op de werkvloer. Hij dient ervoor te zorgen dat alle regels die in een bedrijf gelden duidelijk uitgelegd en voor iedereen beschikbaar zijn. Ook is het noodzaak dat er controle uitgeoefend wordt op de naleving van deze regels. Als dit niet het geval is en er vindt onverhoopt een ongeval plaats op de werkvloer, dan is uw werkgever aansprakelijk.

Bent u werkgever? Kijk dan op de website van de overheid. Meldingsplichige arbeidsongevallen -> In deze publicatie vindt u informatie over uw plicht als werkgever.

Schakel een specialist in

Als u slachtoffer bent van dergelijk ongeval op de werkvloer is het raadzaam een letselschadespecialist in te schakelen als u de geleden schade wilt verhalen op uw werkgever. Dit hoeft geen probleem te vormen en u hoeft ook niet bang te zijn dat u hierdoor uw werk zult verliezen. Iedere werkgever is verzekerd voor ongevallen binnen het bedrijf en het zal hem ook geen extra kosten opleveren omdat de verzekering de schade zal uitbetalen. Maar u wilt er natuurlijk geen heibel over en daarom kunt u het beste een onafhankelijke partij inschakelen die u zaken behartigt. Dan wordt u nooit persoonlijk aangekeken op een schadeclaim die ingediend wordt. En wordt het ook geen vervelende zaak die u tegen uw werkgever aanspant en die de sfeer aardig kan verzieken.

Zelf schuldig of een collega?

Als u denkt zelf schuldig te zijn aan het ongeval wil dat niet per definitie zeggen dat u geen vergoeding kunt krijgen. U kunt in dat geval nog altijd een beroep doen op de werkgevers-aansprakelijkheid en een schadeclaim indienen bij de verzekeraar van uw werkgever. Als een collega het ongeval op de werkvloer veroorzaakt heeft, is uw werkgever ook aansprakelijk. U kunt in dat geval ook een beroep doen op de aansprakelijkheid van de werkgever en de geleden schade indienen bij de verzekeraar. Als een ongeval plaatsvindt op de werkvloer valt het automatisch onder de aansprakelijkheid van de werkgever, ongeacht wiens schuld het is.

Verschillende arbeidscontracten

Werkt u op basis van een tijdelijk contract voor uw werkgever? Dat maakt in het geval van een bedrijfsongeval geen verschil met iemand die een vast contract heeft. Als u voor een arbeidsbureau werkt gelden ook dezelfde regels als wanneer u rechtstreeks bij uw werkgever in dienst bent.

Meer weten over Letselschade na bedrijfsongeval? Neem dan contact op met Kwieq Letselschade.